KIINAN ASUNTOMARKKINA

Kiinan keskuspankki PBOC höllenti 30 syyskuuta asuntolainojen antoehtoja hieman, vaikka suurin osa Kiinan asuntosektorin sääntelyistä on edelleen voimassa hilliten kysyntää. Helpotuspäätöksen johdosta lokakuun markkinatilanne on ollut myönteinen. Useat asuntoyhtiöt ovat kertoneet sentimentin kääntyneen ylöspäin ja patoutunut kysyntä on lähtenyt liikkeelle. Inventaariolukemat ovat edelleen korkealla, mutta eivät hälyttäviä ja hinta-alennuksia annetaan tällä hetkellä melko vähän, vain promootiomielessä ilman, että alennuksilla olisi käyttökatteita romahduttavia vaikutuksia. Näkymä vuoden viimeisen kvartaalin myyntien osalta on myönteinen, ja myös sektorin sentimentti pysynee hyvänä vuoteen 2015 mentäessä.

Pyn Eliten salkussa asuntorakentaja KAISA 9 % osuudella.

 

 

Liity postituslistalle

Lähetämme kuukausittain näkemyksiämme rahastojen ja markkinoiden kehityksestä. Saat rahastouutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi!

Liity tästä

YHTEYDENOTTOPYYNTÖ  

Haluatko lisätietoja PYN Elite –rahastosta tai asiakkuudestasi? Onko jokin asia, missä voisimme auttaa tai parantaa toimintaamme? Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä.