KIINA

Tapasin koko viime viikon Kiina-yhtiöitä. Yhteensä 20 kpl eri toimialoilta. Kuten uutisistakin on ollut luettavissa, Kiinan talouskasvu on hidastumassa. Näin myös yrityskäynnit vahvistavat asiaa. Useilla sektoreilla on silti edelleen paljon kasvua, mm. palvelut, erikoistuotteet, online, IT, liikenne, vähittäiskauppa etc. Myös asuntokauppa näyttää piristyneen sen jälkeen kun alennnuksia on annettu vuoden alun jälkeen. Nähtäväksi jää missä vaiheessa Kiinan keskusjohto kiihdyttää RR ration alennuksia lisätäkseen likviditeettiä. Alennuksia on tehty vasta 3 kpl mutta taso on vieläkin korkea. Vielä ei myöskään ole koskettu ohjauskorkoon, missä on laskuvaraa jos kokonaiskasvu jäähtyy liikaa. Nyt kasvun jäähtyminen koetaan ehkä vahvimmin vientiteollisuudessa, raaka-ainemarkkinoiden sekä rakentamisen kanssa tekemissä olevissa yhtiöissä ja investointituotteissa. 

Olen tyytyväinen oman salkkumme painotukseen ja luottavainen yhtiöiden näkymiin. Kiinan kasvu tulee jatkumaan ja nyt on erittäin hyvä hetki olla siinä mukana osakkeiden kautta kun rahamarkkinan likviditeetin lisäys on jo alkanut ja lähivuosille ajoittuvat myös kiinteistösektorin tiukkojen rajoitusten osittaiset purut.

Liity postituslistalle

Lähetämme kuukausittain näkemyksiämme rahastojen ja markkinoiden kehityksestä. Saat rahastouutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi!

Liity tästä

YHTEYDENOTTOPYYNTÖ  

Haluatko lisätietoja PYN Elite –rahastosta tai asiakkuudestasi? Onko jokin asia, missä voisimme auttaa tai parantaa toimintaamme? Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä.