KIINA

Kiinan talous kasvaa odotustemme mukaisesti. Ensimmäisen kvartaalin BKT kasvu oli 8,1 %.

Kotimaisen kulutuskysynnän osuus BKT:sta nousi ensimmäisen kvartaalin aikana 76 % osuuteen (vuonna 2011 se oli 52 %)  Vähittäiskauppa kasvoi maaliskuussa 15 % ja teollisuustuotantokin pysyi edelleen yli 10 % kasvussa.

Kiinan viennin kasvu ja teollisuustuotannon kasvu on maltillistunut odotustemme mukaisesti. Joulukuussa 2011 vuodelle 2012 arvioimamme Kiinan BKT kasvun asettuminen 7-8 % tuntumaan tuntuu hyvinkin todennäköiseltä.

Kiinan keskusjohto on onnistumassa pitämään talouden pitkä-aikaisessa kasvussa tarkoin harkituin kiristystoimin.

Rahamäärän kasvu on saatu maltillistumaan ja siinä on varaa asteittaisiin helpotuksiin.  Asuntomarkkinan volyymi ja hinnat on saatu asteittain alemmille tasoille voimakkain kiristystoimin. Myös Kiinan inflaatioluvut näyttävät lupaavilta, kun inflaatio on alkuvuodesta saatu maltillistumaan 3-4 % tasoille.

Odotuksemme:   Kiinaa ei uhkaa Amerikan tapainen asuntovelkakriisi. Talous pysyy hyvässä kasvussa lähivuodet, kiitos Kiinan keskusjohdon järkevän ja vastuuntuntoisen politiikan. Alentunut inflaatio ja heikentyvät teollisuuden suhdanteet ja aiempien vuosien rahamarkkinan kiristystoimet antavat tilaa jatkossa rahamarkkinan asteittaiselle höllentämiselle ja sitä seuraavalle pörssiosakkeiden nousulle. Kiinalaisosakkeet ovat halventuneet liikaa viimeisten kolmen vuoden rahamarkkinan kiristystoimien aikana ja kiinalaisosakkeilla on nousuvaraa paljon.

Kiinan investointien ja rakentamisen maltillistuminen ja sen sijaan tapahtuva kulutuksen kasvu saattaa johtaa tiettyjen infrastruktuuri johdannaisten raaka-aineiden vaisumpaan hintakehitykseen pitempäänkin.

 

 

 

 

 

Liity postituslistalle

Lähetämme kuukausittain näkemyksiämme rahastojen ja markkinoiden kehityksestä. Saat rahastouutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi!

Liity tästä

YHTEYDENOTTOPYYNTÖ  

Haluatko lisätietoja PYN Elite –rahastosta tai asiakkuudestasi? Onko jokin asia, missä voisimme auttaa tai parantaa toimintaamme? Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä.