KAISA

Kiinalaisen asunnonrakentajayhtiömme Kaisan tilanne on kääntynyt nopeasti hyvin heikoksi. Kaikki lähti liikkeelle, kun Kaisan asuntoprojektien jo valmiita asuntoja laitettiin myyntikieltoon joulukuun alussa. Syynä olivat epäselvät kytkökset Kaisan hallituksen puheenjohtajan ja Shenzhenin kaupungin kaavoitushallinnossa olevan poliitikon välillä. Poliitikko pantiin viralta, ja sen jälkeen Kaisan johdossa ja omistuksessa on tapahtunut huolestuttavia muutoksia. Lokakuussa Kaisan paino oli salkussamme 9,5 %. Kun ensimmäiset uutiset tulivat ulos marraskuun lopussa, aloitimme osakkeen myynnit. Myyntejä on haitannut se, että osakkeen kaupankäynti on ollut keskeytettynä kahteen otteeseen, myös nyt. Osake on laskenut loppusyksyn aikana 50 %:n tasolta 3,00 HKD tasolle 1,50 HKD. Oma hankintahintamme osakkeille keikkuu jossain 2,40 tasolla, ja olemme saaneet siitä osingon. Toteutettujen myyntien johdosta osaketta on salkussa enää 1,6  %. Lisäriski PYN Eliten osuuden arvolle on siis hallinnassa, mutta tapaus on erittäin harmillinen. Kaisa petti luottamuksemme, vaikka erityisesti erään toisen vastaavan tapauksen johdosta syksyllä tutkimme tarkkaan yhtiön kaavoituspoliittista riskiä, ja päädyimme silloin erilaiseen johtopäätökseen. Kaisan tilinpäätöstietoihin ei liity mitään epäselvyyksiä, mutta jos yhtiön luottamus katoaa, niin rahoituksen ylläpito menee nopeasti, kuten nyt on käymässä Kaisan kohdalla.  

Liity postituslistalle

Lähetämme kuukausittain näkemyksiämme rahastojen ja markkinoiden kehityksestä. Saat rahastouutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi!

Liity tästä

YHTEYDENOTTOPYYNTÖ  

Haluatko lisätietoja PYN Elite –rahastosta tai asiakkuudestasi? Onko jokin asia, missä voisimme auttaa tai parantaa toimintaamme? Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä.