CHINA RRR

Kiina on viikonlopun aikana päättänyt alentaa RR ratiotaan 20,5 % tasolle. Tämä on jo toinen alennus tämän laskusuhdanteen aikana. RR ration laskuilla helpotetaan rahamarkkinan likviditeettiä Kiinassa. Ennen viime joulukuuta RR ratiota nostettiin määrätietoisesti ja useasti kahden vuoden ajan, koska haluttiin rajoittaa rahamäärän kasvua ja maltillistaa Kiinan talouskasvua. Kaksi vuotta jatkuneet nostot saivat kiinalaisten osakkeiden hinnat halventumaan erittäin halvoiksi. Odotamme tämän ja ensi vuoden aikana rahamarkkinoiden asteittaisia helpottavia toimia.

Olemme tyytyväisiä nyt tehtyyn alennukseen. Inflaatio nousi hieman tammikuussa, minkä johdosta RR ratio olisi voinut jäädä laskematta, mutta mitä ilmeisimmin Kiinan talousjohdolla on tiedossa, ettei lähikuukausien inflaatiokehitys näytä uhkaavalta.

Liity postituslistalle

Lähetämme kuukausittain näkemyksiämme rahastojen ja markkinoiden kehityksestä. Saat rahastouutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi!

Liity tästä

YHTEYDENOTTOPYYNTÖ  

Haluatko lisätietoja PYN Elite –rahastosta tai asiakkuudestasi? Onko jokin asia, missä voisimme auttaa tai parantaa toimintaamme? Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä.