VIETNAMIN PÖRSSI ALAS

Vietnamin pörssi-indeksi on pitänyt sijoittajat valveilla monin tavoin. Indeksiä veivät ylöspäin 2017 loppuvuoden ja 2018 alkuvuoden aikana harvalukuinen isojen pörssiyhtiöiden joukko, joilla oli merkittävä vaikutus Vietnamin pörssi-indeksin kehitykseen. Tuon ajanjakson aikana Pyn Eliten kehitys jäi selkeästi indeksikehityksestä johtuen salkun painotuksista pienempiin ja keskisuuriin yhtiöihin. 2017 vuoden loppupuolen kehitys jatkui 2018 alkuvuodesta, ja indeksi jatkoi nousuaan nousten 20 %  tammi-maaliskuun aikana. Pörssi-indeksi kirjasi korkeimman pistelukeman 1204 huhtikuun toisella viikolla. Tuosta lukemasta on sittemmin lasketeltu rajusti alaspäin vuoden 2018 pohjalukemaan 893 pistettä 11. heinäkuuta. Nyt indeksi on taas 900 pisteen yläpuolella 921 pisteessä, mutta huhtikuun huippua ollaan 24 % alempana edelleen.

Pyn Elite kirjasi huippuarvokseen huhtikuun alussa 336 euroa, ja pörssilaskun myötä osuuden arvo on nyt 283 euroa, laskua 16 %. Pudotus on iso vaikkakin indeksiä vähäisempi.

Reunamarkkinoiden luonteeseen kuuluvat toki jyrkät nousut ja laskut, vaikka ne aina tapahtuessaan pääsevät yllättämään voimakkuudellaan. Vietnamin talouden ja pörssiyhtiöiden tuloskasvutiedot ovat edelleen erittäin myönteisiä, ja uskomme myönteisten odotusten pääsevän jälleen valloilleen ohjaamaan Vietnamin pörssiä uudestaan ylöspäin.

KYLMÄÄ KYYTIÄ

Vietnamin pörssin huhtikuulta alkanut voittojen kotiutus large cap -osakkeista on viime päivinä ottanut laskuun mukaan koko markkinan sen heikentyneen volyymin kautta, ja tänään nähtiin paniikinomaisia myyntejä mm. Hanoin pörssissä. Hanoin pörssi-indeksi päätyi alas - 6,2 % yhdessä päivässä. 

Ho Chi Minhin pörssi-indeksi laski -3,3 %. Myös PYN Eliten arvo tulee roimasti alas tämänpäiväisten kurssinoteerausten takia. Pyrimme parhaan kykymme mukaan ottamaan edes jotain hyötyä irti alentuneista osakehinnoista tekemällä salkussa sisäisiä muutoksia. Monen salkkuyhtiön  osakkeen hinta on  saanut jo aivan kohtuuttoman kovan kolauksen suhteessa yhtiön käynnissä olevan kvartaalin (Q2) tulosnäkymiin.

Pankit

Kolme kertaa Vietnamissa tällä viikolla, se on uusi työmatkaennätykseni. Alkuviikosta oli useita sovittuja yrityskäyntejä ja TP Pankin (8,5 % salkussa) roadshow. Torstaina samaisen pankin konginkumautustapahtuma, koska torstaina TP pankin osakkeen kaupankäynti käynnistyi Saigonin pörssissä. Listautumispäiväksi sattui reipas laskupäivä pörssissä, mutta TP pankin ensimmäisen päivän päätöskurssi oli sittenkin 30 % hankintahintaamme korkeampi ja tästä se toivottavasti jatkaa ylöspäin. Odotamme TP pankille vahvaa Q1 tulosta ja erinomaista tuloskehitystä koko vuodelle 2018. Osallistuin tänään aamulla toisen vahvassa vedossa olevan pankkimme HD Pankin (5 % salkussa) yhtiökokoukseen. Kokouksessa äänestettiin pankkifuusiosta, jossa HD pankki ottaa omakseen Vietnamin bensayhtiön omistaman PG pankin ja saa samalla bensayhtiön 20 miljoonaisen asiakaskunnan palvelujensa kohteiksi. Erinomainen diili. Eikä HD Pankin voimakas kasvu jää edes tähän. Yhtiökokouksen lounaalla investointipankkiiri vihjaili, että jatkoa seuraa lähivuosina. Pirteät yksityiset pankit ottavat suojiinsa edullisin diilein valtion tahojen pankkibisnestä. Hyvä yhtälö. HD Pankin voimahahmo on Madam Thao, Vietnamin rikkain nainen, net worth 3,5 mrd USD.

MWG Q1 2018

MWG, Mobile World Group kertoi ensimmäisen kvartaalin tulostiedot perjantaina. Liikevaihto kasvoi 46 % ja nettotulos 45 %. Yhtiöllä on käynnissä päivittäistavarakauppaketjun lanseeraus ja siitä tuli lupaavasti uutta myyntiä ryhmälle, mutta myös kodinkonekauppaketjun myynti kasvoi näyttävästi +84 % vuoden takaiseen Q1 nähden.

VIETNAMIN PMI 53,4

Olemme globaalisti saamassa kaikkialta vahvistuvia talouslukemia. Vietnamin eilen julkaistu tammikuun tuotannon määrää ennakoiva PMI-indeksi oli 53,4 kun joulukuun lukema oli 52,5 eli jo ennestään hyvässä vauhdissa ollut Vietnamin vientiteollisuus on saamassa myös lisävauhtia maailman tilanteesta.  Ehkä kuvaavaa Vietnamin tilanteelle ja vahvalle uskollemme, että Vietnam on juuri se paikka missä kannattaa olla, on vertailu Aasian muiden maiden myönteisiin PMI-lukemiin, jotka kuitenkin jäävät alle Vietnamin: Thaimaa 50,6, Filippiinit 51,7 Myanmar 51,7, Etelä-Korea 50,7 (ja Indonesia 49,9).

Liity postituslistalle

Lähetämme kuukausittain näkemyksiämme rahastojen ja markkinoiden kehityksestä. Saat rahastouutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi!

Liity tästä

YHTEYDENOTTOPYYNTÖ  

Haluatko lisätietoja PYN Elite –rahastosta tai asiakkuudestasi? Onko jokin asia, missä voisimme auttaa tai parantaa toimintaamme? Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä.