TRONG JA PHUC VIETNAMIN JOHTAJAT

Vietnamin johto on valittu. Puolueen johdossa jatkaa Mr Trong, mutta pääministerin paikka vaihtui ja aikaansaapa, mutta korruptiosta syytetty Mr Dung joutui jättämään paikkansa. Tosin hänen poikansa nousi politbyroon eliittiin samanaikaisesti. Pääministerin pojan johdolla on viety eteenpäin lomasaari Phu Quocin kehittämistä ja täten kehitystyö sai vahvan jatkon.

Pääministeriksi nimitettiin Mr Phuc, edellisen hallityksen varapääministeri. Kokonaisuudessaan politbyroon 19 jäsenen koostumus nuorentui. Uusi keski-ikä on 56,6 vuotta, kun 5 vuotta sitten keski-ikä oli 65,8 vuotta. Jo ennalta oli myös selvää, että Vietnamin markkinahenkinen, kasvuun tähtäävä talouspolitiikka tulee saamaan jatkoa riippumatta lopullisista tarkoista henkilövalinnoista.

 

REXLOT UPDATE

Rexlot, PYN Eliten suurin sijoitus Hongkongista/Kiinasta. Arpapeli/urheiluvedonlyöntiyhtiö on julkistanut yrityskaupan, josta saatavilla varoilla on tarkoitus maksaa VVK-laina pois. Rexlot on lisäksi maksamassa syntyneen kaupan myötä osavuosiosingon 1,1 HK senttiä/osake. Irrallaan Rexlotin omista tapahtumista, Kiinan valtakunnallinen urheiluvedonlyöntivirasto kokoontui tammikuun alussa ja vahvisti urheiluveikkauksen online-liiketoiminnan toimialan uudelleenlisensioinnin olevan etenemässä.

Rexlotin osake on arvostettu PYN Eliten salkussa hintaan 0,132 HKD. Yhtiön omien pääomien arvostus on tällä salkkuarvolla 0,2 (P/B). Yrityskauppa, osinkoehdotus ja online-toimialan lisensioinnin eteneminen ovat myönteisiä asioita. Vaihtovelkakirjalainan noteeraukset ovat nousseet. Osake ei edelleenkään ole palautunut treidaukseen. PYN Rahastoyhtiön hallitus päätti pitää osakkeen arvostuksen tammikuussa ennallaan PYN Eliten salkussa.

 

 

MOBILE WORLD: VAHVA TULOS JA OHJEISTUS

PYN Eliten suurin sijoitus Vietnamissa, elektroniikan vähittäiskauppaketju Mobile World, julkaisi erittäin vahvat ennakkotuloslukemat vuodelta 2015 ja nosti ohjeistustaan vuodelle 2016. Osake treidaa nyt P/E 7,2 vuoden 2016 budjetoidulla +29 % tuloskasvulla.

Alla juuri julkaistut vuoden 2015 lukemat:

2015 Liikevaihto 25 251 mrd. dongia  (107 % vrt. budjetti, +62 % v/v kasvua)

2015 Nettotulos  1 076 mrd. dongia (121 % vrt. budjetti, +60 % v/v kasvua)

 

REXLOTILTA MYÖNTEISIÄ UUTISIA

Rexlot julkaisi tänään pörssitiedotteen, jossa yhtiö kertoo myyneensä CTG-maksupäätepelilipputoimintonsa ja saavansa kaupasta 2,15 mrd HKD käteistä. CTG:n liiketoiminnan arvostustaso 2014 tuloksella oli P/E 19. Kaupasta saatu summa riittää kattamaan VVK-lainojen poismaksun. Samalla yhtiö toteaa harkitsevansa osavuosiosingon maksamista alkuvuoden 2015 tuloksesta, koska aiemmin syksyllä VVK-lainan ehdot estivät sen. 

Osakkeen paluusta kaupankäyntiin ei tiedotteessa ole mainintaa, mutta toivomme myös sen mahdollistuvan jossain vaiheessa nyt tiedotettujen asioiden seurauksena. 

Liity postituslistalle

Lähetämme kuukausittain näkemyksiämme rahastojen ja markkinoiden kehityksestä. Saat rahastouutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi!

Liity tästä

YHTEYDENOTTOPYYNTÖ  

Haluatko lisätietoja PYN Elite –rahastosta tai asiakkuudestasi? Onko jokin asia, missä voisimme auttaa tai parantaa toimintaamme? Jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä.